tisdag 25 december 2012

Dan före Julafton



 
Vad skall vi göra med tomtemor? Hon ser trött ut.

 
En ängel har landat på juldagsmorgon.

lördag 15 december 2012

Pepparkaksbak med Bea

 
 
 
 
 
 
 
 
  1. Drömkåken!

Trädgårdsdamm

 
Less is more
Jag har länge önskat mig en trädgårdsdamm. Den får bli så stor som man orkar göra.
 

tisdag 13 november 2012

Novemberljus

I november är det inte mycket solljus, men den korta dagens sista strålar speglar sig i höghusfönstren och får dom att lysa som guld.
Till dom här blommerna kan ljuset bara sända tillbaka lite rosa och lila färg.

tisdag 6 november 2012

Fotografiska museet






 
En höstdag var Bea och jag på Fotografiska för att få lite inspiration,
fota och inte minst, äta räksallad i restaurangen med Stockholms finaste utsikt.



 
Ufon över gamla stan



Det är Bea som har tagit alla bilder 150 stycken.
.


söndag 23 september 2012

Vilse  i blomskogen

måndag 17 september 2012

Återbruk
När min mamma kom och hälsade på, kunde hon inte sitta still utan att göra något så hon stoppade våra strumpor. Hon var väldigt noga, inga ihopdragna hål, samma färg på lagningen som sockan.(Dom olikfärgade har jag gjort.) Jag minns tant Linnea som satt och maskade upp tappade maskor på nylonstrumpor, tror till och med att hon fick betalt av kvinnor som lämnade in strumpor till henne. Min mormor hade alltid en rulle lakansspets i handväskan som hon virkade en bit på små stunder. Det var inge förspild arbetskraft, utan tillvaratagande av tid och matrial.
I mina lådor har jag sparat trasiga sockor med hela skaft. Skaften kan man sy ihop till en filt,handledsvärmare,sticka nya fötter på, eller vad som helst.

söndag 12 augusti 2012

(Låt) Tusen trädgårdar (blomma)

När Månängens koloniområde skulle tas bort, för nya vägar och affärer skulle byggas, anlades ett nytt område i södra Pershagen 1998, som fick heta Solängen.6o tomter på ca.500 kv.Ett hus på 25 kv fick byggas, plus en friggebod. I helgen var det öppet hus.Solen sken på de små trädgårdarna och dess ägare som älskade att få få visa runt i sina välansade trädgårdar
Det första trädgården var det en kvinna som gillade träd. Hon hade tagit med sig 2 valnötsträd hemifrån Ungern,flera vindruvssorter och ett persikoträd. Hennes man hade säkert grävt ner 5 billass med hästdynga, men det försvann snappt i den leriga jorden, sa han
Den andra trädgården ägdes av en äldre kvinna från Ryssland. Hon skulle sluta odla grönsaker och ha bara blommor istället, särskilt pioner.
I nästa var det en man som visade upp sin damm med en stentrappa som var gjuten i Älvdalen av Älvdalspofyr. Han kom själv därifrån. I en annan trädgård hade en yngre kvinna ett 8 kantigt lusthus med spetsgardiner.
Femte trädgården slingrade en stenlagd stig upp mot huset, här var också en damm, en sandrabatt många blommer i rosa och lila, små rum med sittplatser för olika sollägen. Längst in hade mannen gjort en stenugn där dom kunde baka tunnbröd och pizza. Dom kom från norrland.
Sjätte trädgården hade mycket blommor i gult rosa och vitt, det riktigt lyste om den.
Nu började vi bli trötta, men en ung kvinna ville så gärna visa sin trädgård. Jag förstår det, längst bort iträdgården fanns ett mini orangeri helt underbart. Det var 2 små bodar som var hopbyggda med gamla vackra fönsterglas. Där inne fanns det plats för 4 stolar och ett bord. I taket växte vindruvor och ifönstren pelargoner.

tisdag 24 juli 2012

onsdag 29 februari 2012

Estelle-stjärna



Vi firar hennes dag... med prinsessbakelse och kaffe. Jag hade trott att hon skulle heta Josefine eller Kristina, drottningnamn som också många i min släkt heter, men man får väl nöja sig med att hon hade samma födelsevikt som jag.

söndag 22 januari 2012

Vinterfönster



Stjärtmes, det var första gången som jag såg den vid fågelbordet. Är den inte söt.



Mitt senaste loppisfynd med Julrosor i.



Tasetterna blommar inte förrän nu. Kom igång sent.



Amaryllisen som jag köpte av Bea. Det här är den tredje stängeln som blommar



Den här konstiga S:t Paulan köpte Monica på Trädgårdsmässan i fjol som ett blad. Blommar först nu.

Julgransplundring



Den finaste julgran vi någonsin haft. Synd att behöva kasta ut den. När jag var liten fick alltid granen ljusa skott på grenarna. Den kunde vara kvar till min födelsedag 3 feb.


Innan gästerna kommer.


Till jul gjorde jag pepparkakshusen av knäckebröd. Det vart en stuga och kaknästornet.