lördag 25 september 2010

Svampskogen


På väg till svampskogen

Hela korgen full av röd gul trumpetsvamp.Det finns hur mycket som helst, jag blir alldeles extas. Känner inte att ryggen värker förrän jag reser på mig. Då kommer jag på att svampen skall renas och förvällas också, det kommer att ta en kväll och en förmiddag minst, men sen har jag svamp hela vintern, vilken lycka!

måndag 20 september 2010

Katt i kattmyntan


Här sitter katten Wisky och tar för sig av kattmyntan.

Höstprommenad




En dag var mitt barnbarn Beatrice här och vi gjode en fotorunda i trädgården. Det är hon som har tagit bilderna, sen fortsatte vi till skogen och där blev det 25 bilder till på löv,svampar,sniglaroch myrstackar.Vi hade så roligt. Jag skulle villja visa alla för dom var så bra och, men det får inte plats.

måndag 13 september 2010

Höstmarknad på Skillebyholm






Det var kö med bilar redan vid avfarten till Solvik, så vi parkerade vid åkerkanten och gick sista biten. Vädret var grått och regnet hängde i luften men det avskräckte inte folk. Den är väldigt populär. Där var stånd med grönsker, förpackat lammkött eller vilt, korv, getost, honung, sylt, saft, bröd, stickade schalar, vantar, tovade sockor, träleksaker och mycket mer. Grönsaks bufe där man fick sitta på halmbalar i växthusen och äta. Kaffe och kakor serverades under äppelträden, allt ekologist. Självplock av blommor. En smed som smidde järn, musikanter som spelade fiol. Barnen fick åka häst och vagn eller rida på en ponny, åka karusell gjord av en träram som var upphängd i rep i en stolpe.

onsdag 8 september 2010

Karl Jahan



Den här gången är skogen täckt av grå renlav och bland tallarna växer Stensoppar och Karl Johan. Det behövs inte många för att fylla en hel korg och lättrensade är dom, inte massa borstande som med kantareller. Sen steker jag dem med lök, har i lite grädde och äter det tillsammans med pasta.

söndag 5 september 2010

Äpplen


Min farmor hade ett litet gammalt äppelträd, transparente blanche(glasäpple) . Min pappa och jag brukade gå dit och ta varsit äpple precis när dom hade blivit transparanta och saften rann ner för handen när man bet i äpplet.
Nu har jag ett sånt träd och man får vänta tills det är bara några äpplen kvar, det är dom som blir transparanta. Somliga kan bli mjöliga, de är inte goda. Det gäller att vara ute i rätt tid, men man får skynda sig så att man kommer före fåglarna.

torsdag 2 september 2010

Japansk trädgård


Har man två kärror med grus, som man inte vet var man skall göra med, kan man stjälpa upp dom i två högar, lägga till en sten och dra linjer med krattan och vips har man en konteplativ japansk trädgård.

Fuchsier




Hoppas att det dröjer länge innan frosten kommer, för nu blommar mina fuchsier som bäst. Om en månad skall dom läggas ned i komposten. Snacka om tålamod bland trädgårds odlare.