måndag 30 augusti 2010

söndag 22 augusti 2010

Skogsrum


Ännu ett skogsrum till min trädgård. På väg ner till Långsjön har vi sett den här granskogen växa upp och blivit gallrad, så att lite ljus kommer ner. Då kan rävrumpor växa som ett grönt spunnet socker.

onsdag 18 augusti 2010

Mossträdgård




En grå disig dag när luftfuktigheten var så stor att man blev blöt, gick vi ut i skogen för att leta svamp. Rätt som det var öppnade sig skogen i en trolsk tjärn. Längre bort övergick skogen i en mossa som låg över allting. Det var som att vandra i en trädgård med olika rum.
Japanerna är kända för sina mossträdgårdar. Det sägs att några munkar anlade ett kloster med trädgård men den fick förfalla och mossan tog över, så uppkom mossträdgården.

söndag 15 augusti 2010

Lilla Näckrossjön




Det var en dag med augustivärme, varm och fuktig. Ut på sjön skulle vi. Vi for ut till stugan, på altanen var det olidligt. Jerry konkade fram motorn under mycket stånkande. Han drog och drog i startsnöret men den startade inte. Då var Jerry helt slut att ro var det inte tal om. Så vi fick ta bilen ner till Näckrossjön och ta bilderna från bryggan. Hela sjön är täckt av näckrosor det är bara en gata i mitten där båtarna går som är tom. Längst bort smalnar sjön av och där är en liten bro och stora träd som hänger ned. Åker man under bron kommer man ut i stora Långsjön. Den här Näckrossjön tillhör numera min Lustiga trädgård.
Foto Jerry

Rosendals trädgård


Det här trädet har blivit knäckt eller bara inte orkat mer. Så har det tagit stöd på marken, men har man inte axlarna i backen så är man inte uträknad som dom säger i brottning. På Rosendal blir träden inte nerhuggna med en gång utan dom får tid att visa livsviljan. Här har det skickat ut en ny topp.

måndag 9 augusti 2010

Skördetid



Hallonen vart fina.Vi åt dem med mjölk, glass eller risgrynsgröt.
Blåbär var det inte gott om, enstaka bär här och där. Men jag lyckades skrapa ihop 2 liter. Det är godast på filen. Blåbärspaj är också gott.

Skördetid



Nu har jag plockat av svarta vinbären, vita vinbären och körsbären. Dom sistnämda åkte in i frysen tills jag har lust att ta reda på dem, svarta vinbären fick inte plats så jag kokade saft och sylt på dom. Det värsta är att det blir så kladdigt i köket och mycket disk.

Dagens vackraste blomma


Clematis Jackmanii. Jag fotade den igår, idag har den regnat sönder.

tisdag 3 augusti 2010

Dagens vackraste krukor


Vanlig pelargon och stjärnpelargon.

En av sju squash klarade sig, dom andra blev uppätna av sniglar.

Flitiga Lisa, lyckliga Lotta och reseda, som doftar som violpastiller.

Vilken färgprick.

Nådhammars ängel. En pelargon som är framtagen på Nådhammar i Vårdinge. Den måste finnas med varje år, plus vit petunia och grekisk lövkoja.