söndag 23 maj 2010

Bröllopsyra







Det är inte bara på kungliga slottet som det är bröllopsyra, här i trädgården kommer den ena blomman efter den andra i sina fina bröllopsklänningar och vill vara med. Störst och vackrast är körsbärsträdet i sin vita skrud.


Men bina som skulle välsigna bruden har frusit ihjäl denna stränga vinter, så vinden får hjälpa till och dra igenom blommen.

fredag 21 maj 2010

Festen är över



Efter en vecka är festen över och bruden har tagit av sig bröllopsklänningen .Vinden tog tag i den och sakta dalade den ner på backen.

Rosornas marsch



Maskrosorna gör sig berädda att inta villaområdet Tunabackar i Järna

söndag 16 maj 2010


Rabarberpaj med vaniljsås på dom första späda rabarberna.


Bladet har legat färdigt i knoppen hela tiden hopvikt som en fallskärm. Man kan vika ihop den igen.


Fem fingrar fem nerver





Lilla parasollet

Innan jag har gjort i ordning uteplatsen vid köket och satt på taket och lagt i dynorna i hammocken är det lilla parasollet som gäller( alltså keps). Här tar jag en fika paus i solen på förmiddagen. Här njuter jag av den skira grönskan. Häggen har slagit ut. Det är mellan hägg och syren som skomakaren tog ledigt.

fredag 7 maj 2010


TULPANER

Jag lyckades klara alla tulpaner från att bli uppätna av rådjur och kaniner tack vare att jag satte nät omkring och över. Nätet syns inte så mycket faktiskt och det är första gången jag har tulpaner i trädgården så jag är nöjd.

måndag 3 maj 2010

VÅRBRUK


Såbänk för luktärtor och blomman för dagen. 5 rader med dill,sallad,lök,spenat och persilja

Potatis med ögon.

Potatisland för 8 potatisar

Trädklipparen.

VÅRBRUK

Om ni undrar var jag har varit dom senaste veckorna så har jag hållit på med trädgårdsarbete. Klippt ner gamla perenner, grävt, lagt på jord, flyttat perenner, klippt buskar, klippt rosor (när björklöven är som musöron),klippt äppelträd, sått och satt 8 st potatisar.