lördag 17 april 2010



FONTÄN

Den här fina bilden har Beatrice tagit när hon tvättade bilen. Då fick vi en ide om en fontän. Jag skall undersöka saken om det går att genomföra. jag återkommer.


HIBISKUS

Jag har en hibiskus som är gammal. Den härstammar från min svärmor Rut. Jag fick ett skott och det tog sig. Sen tog Joakim den med sig när han flyttade hemifrån efter ytterligare en flytt fick jag tillbaks den. Nu blommar den med 5 blommor. Det är ju inte samma skott förstås Det är många generationer emellan.


STENMURKLA

En dag fanns de bara där. 2 Stenmurklor. På min gräsmatta. Har aldrig sett dem förr. Efter 3 månaders torkning försvinner giftet och man kan göra en god sås på dem, om man törs. Påminner den inte om rabarbern i förra inlägget? Fast rabarbern har en annan utveckling och murklan är färdig utvecklad så att säga.

måndag 12 april 2010



NU ÄR DET DAGS ATT TA FRAM FUXIORNA.

I dag var det 10 grader varmt och soldis. En bra dag för att plocka fram fuxiorna som har legat i komposten övertäckta med löv. Man kan se små vita skott sticka ut från grenarna. Det är ljuset och värmen som väckt dem ur vintersömnen. Sen ställer jag in dom i garaget i ljustet och klipper ner grenarna och sätter om dom i ny jord och vattnar. Snart kommer nya blad och grenar fram och när frostnätterna är över sätter jag ut dem i krukor.

fredag 2 april 2010



DET SOM GÖMS I SNÖ KOMMER UPP I TÖ

Titt ut titt opp
nu sticker han upp
nu spränger han på med sin röda topp
men jorden sa stopp
du får lugna dig lite rabarberknopp.

Jag tror att det är Maria Lenngrens dikt.

Nu har änteligen nästan all snö smält bort. Fram kom timjan,salvia och rosmarin, dom hade inte frusit, dom stod där gröna och väldoftande, så det var bara att ta in och krydda påsklammet. Snön har en isolerande förmåga, den har ju legat sen 13 december.